Museum voor Moderne Kunst al 4 jaar gesloten

De burgerbeweging Museum zonder Museum (MzM) vraagt de snelle heropening van het Museum voor Moderne Kunst. Op 1 februari was het precies vier jaar geleden dat dat museum in de Regentschapsstraat de deuren sloot.

De burgerbeweging vraagt in een persbericht zondag dat “de verzameling van moderne kunst, sinds 2011 ontoegankelijk, snel opnieuw in de beste museale omstandigheden wordt tentoongesteld.”

Voorts vraagt MzM een fundamentele reflectie met alle betrokken partijen over de inzet van een nationaal museum voor moderne kunst in Brussel. Ook een juiste en up-to-date informatie van de publieke opinie van de stand van zaken van het dossier staat op het verlanglijstje.

Voor MzM moet er een oplossing komen vóór februari 2016, dat is vijf jaar na de sluiting voor het museum, “die hem zijn rechtmatige plaats teruggeeft in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB).”

MzM bestaat uit docenten, kunstenaars, cultuurverantwoordelijken en andere burgers. “Wij vinden deze sluiting onzinnig. Ze strookt niet met de doelstellingen van de KMSKB : het bewaren, tonen en duiden van de kunstwerken die hen zijn toevertrouwd, “aldus MzM.

Directeur Michel Draguet kondigde vier jaar geleden de sluiting aan van de afdeling moderne kunst van de KMSKB. In de plaats kwam het Fin-de-Sièclemuseum.

Brusselnieuws. EVC © brusselnieuws.be. 08/02/2015
 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actualiteit, Brusselnieuws, Pers en media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: