Nog een nieuw museumplan voor Brussel ?

Brussel droomt van Music City

‘Verhuis het Brusselse Muziekinstrumentenmuseum’

Verhuis het Mim naar Dexia Art Center en lanceer er met de Munt een nieuw muziekproject: ziedaar een nieuw museumplan voor Brussel.

Michel Draguet schuift graag met pionnen op het schaakbord van de federale musea. Hij heeft er ook de positie voor. Hij is directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en staat ad interim aan het hoofd van het Jubelparkmuseum.
Recent kwam Draguet onder vuur, omdat hij de afdeling moderne kunst op de Kunstberg wil sluiten. In de plaats komt in 2012 een fin-de-sièclemuseum. Voorlopig is het niet de bedoeling de twintigste-eeuwse kunst van het publiek af te schermen, zei Draguet gisteren bij de opening van een kleine themapresentatie.In zijn langetermijnvisie op de Brusselse musea dicht hij het Dexia Art Center een sleutelrol toe. Het voormalige winkelcentrum Vanderborght — ook festivalcentrum ten tijde van Brussel 2000 — is eigendom van de stad. Mits technische aanpassingen zou het geknipt zijn als Museum voor Moderne en Hedendaagse kunst, denkt Draguet. Maar dan wel als tussenstation. Draguet: ‘De ideale site voor zo’n museum blijft het Jubelpark, waar een nieuw gebouw kan verrijzen in de open tunnel in het park.’ Het Muziekinstrumentenmuseum (Mim) zit geblokkeerd in het voormalige Old Englandgebouw, dat volgens Draguet door zijn specifieke architectuur geknipt zou zijn voor tentoonstellingen rond art nouveau. ‘Het Mim kan op deze plek niet verder uitbreiden en beschikt niet over een eigen tentoonstellingsruimte. Het zou op termijn kunnen verhuizen naar het Dexia Art Center, waar de Munt ook al extra ruimte claimt. Een Music City op deze plek: zou dat geen nieuwe troef voor Brussel zijn?’Muntdirecteur Peter de Caluwe neemt een afwachtende houding aan. ‘We zouden graag beschikken over twee verdiepingen van het Dexia Art Center, die in het verlengde liggen van onze repetitieruimtes. Maar er circuleren verschillende pistes, met diverse partners.
Auteur:(gvds), De Standaard deluxe, woensdag 23 november 2011, 03u00
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actualiteit, De Standaard, Pers en media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s