CD&V: ‘Draguet gedraagt zich als alleenheerser’

De politici die onderhandelen over een nieuwe federale regering moeten zorgen voor een krachtigere aansturing van de Koninklijke Musea. Dat zegt CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh. Michel Draguet die er de plak zwaait gedraagt zich volgens de politicus als alleenheerser.

Directeur Michel Draguet besliste eerder dit jaar om het Museum voor Moderne Kunst tijdelijk te sluiten voor renovatie zonder een nieuwe openingsdatum voorop te stellen. Een collectie van wereldfaam blijft zo onzichtbaar voor het publiek.

Na het succes van het Magritte-Museum wil Draguet verder het pad bewandelen van de thematische musea. Zo wil hij onder meer een fin-de-siècle museum openen.
Voor CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh is de maat nu vol, zegt hij maandag inDe Morgen.

‘Alleenheerser’
“Nu is Michel Draguet alleenheerser. De beslissing om de afdeling Moderne Kunst van het KMSK in Brussel te sluiten, heeft hij helemaal alleen genomen. Dit museum heeft geen echte raad van bestuur, wordt niet aangestuurd door een administratie of kabinet, en bovendien is de interesse vanuit het federaal parlement voor de federale wetenschappelijke en culturele instellingen zeer gering. Gevolg : de directeur heeft vrij spel.”

Van den Bergh stoort er zich aan dat Draguet kunst en cultuur eenzijdig verbindt met marketing.

De enige oplossing bestaat er volgens Van den Bergh in om de aansturing vanuit het federale niveau krachtiger en efficiënter te maken. “Hoe dat moet gebeuren, laten we in het midden. Maar de regeringsonderhandelingen zijn een goed moment om het debat erover te lanceren. Wij hopen dus dat er in het regeerakkoord openingen worden gemaakt om de huidige verziekte situatie te verhelpen.”

maandag 21 november 2011, 09u34
© brusselnieuws.be
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Brusselnieuws, Pers en media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s