DEXIA-KUNST BLIJFT IN BELGIË

Ondanks de ontmanteling van Dexia blijft de kunstverzameling van de groep in Belgische handen. Er zitten heel wat unieke stukken van Belgische kunstenaars in de omvangrijke collectie.

Nu de Belgische staat het Belgische filiaal van Dexia heeft opgekocht, komt ook de kunstcollectie feitelijk in overheidshanden. “Ze was in handen van de bank en blijft dus in handen van de bank”, verklaarde een woordvoerster.

De Dexia-collectie is de grootste privéverzameling van het land. De kunstverzameling werd aangelegd ten tijde van het Gemeentekrediet.

Het gaat zowel om Vlaamse meesters uit de 16de en 17de eeuw, als om moderne en hedendaagse kunst van 1860 tot vandaag. Nagenoeg elke grote Belgische kunstenaar is vertegenwoordigd, van Pieter Paul Rubens tot James Ensor, Paul Delvaux, Pierre Alechinsky, Wim Delvoye, Jan Fabre en Luc Tuymans.

In het verleden was er kritiek op het feit dat al deze bijzondere stukken niet toegankelijk waren voor het grote publiek. Maar sinds twee jaar organiseert Dexia in haar gebouw aan de Pachecolaan in Brussel thematische tentoonstellingen. Momenteel loopt er een expositie van Rik Wouters en tijdgenoten.

Cobra. wo 12/10/2011. © brussel-oost.blogspot.com

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Cobra, Pers en media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s