Museum Moderne Kunst geen prioriteit voor Brusselse regering

Sophie Brouhon (sp.a) vraagt een nieuwe locatie voor de kunstcollectie uit de 20ste en 21ste eeuw van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Een deel van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België is in renovatie om in februari 2012 te herstarten als het Fin de Siècle Museum. In dat nieuw museum is geen plaats meer voor moderne kunst. Op vraag van Sophie Brouhon (sp.a) heeft Minister-President Charles Picqué gisteren in het parlement gezegd dat het behoud van de vaste collectie moderne kunst voor de Brusselse regering geen prioriteit is.

Sophie Brouhon: “Elke internationale stad met uitstraling heeft een Museum voor Moderne Kunst. London heeft het Tate Modern, New York het Moma, Rome de nieuwe musea Macro and Maxxi. In Brussel is er een prachtige moderne kunstcollectie…maar géén Museum voor Moderne Kunst. Onze collectie bevindt zich in kelders en in het Taipei Museum of Fine Arts in Taiwan.

Op de vraag van Sophie Brouhon heeft Minister-President Charles Picqué gisteren geantwoord dat hij niet werd geconsulteerd over het Fin de Siècle Museum in Brussel, maar dat hij de beslissing begrijpt. Brouhon: “Het Fin de Siècle Museum mag niet ten koste gaan van de schitterende kunstcollecties uit de 20ste en 21ste eeuw. De Brusselse regering moet ervoor zorgen dat deze collecties permanent aan het publiek getoond kunnen worden in plaats van passief de beslissingen te ondergaan.

Volgens Charles Picqué is het de taak van de federale overheid om een voorstel te doen over de toekomst van de moderne kunstcollecties in Brussel. Brouhon: “Dat is niet wat ik verwacht van een Minister-President die van citymarketing een prioriteit wil maken. De regering moet natuurlijk zélf een initiatief nemen om te garanderen dat de moderne kunstcollecties in Brussel blijven en dat ze permanent getoond kunnen worden aan het publiek. Brussel heeft recht op een landmark zoals alle andere steden met een beetje ambitie.

Persbericht 03/05/2011

Advertenties

Reacties staat uit voor Museum Moderne Kunst geen prioriteit voor Brusselse regering

Opgeslagen onder Politici

Reacties zijn gesloten.